Când apare noul iPhone 12 și când va fi disponibil în România

NewMoney 20/02/2020 | 14:16 Fapt Divers
Când apare noul iPhone 12 și când va fi disponibil în România

Apple nu a făcut încă publică data de lansare a iPhone 12. Ce știm cu siguranță este că gigantul american este foarte consecvent atunci când vine vorba de lansarea noilor produse. În mod tradițional telefoanele Apple au fost lansate în luna septembrie.

Deși există temeri că epidemia de coronavirus din China ar putea să afecteze producția noilor telefoane, specialiștii sunt destul de siguri că septembrie 2020 este data la care iPhone 12 va fi lansat în SUA.

Asta înseamnă că , cel mai probabil, telefoanele seriei vor fi disponbile din luna noiembrie în România.

Există mai multe speculaţii în privința noului iPhone 12, printre acestea numărându-se faptul că Apple va lansa de data aceasta patru noi telefoane: iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone Pro Max; acestea venind echipate cu un modem 5G Qualcomm X55 integrat, după cum susţin unele surse. Alte surse susţin că doar un singur model va fi echipat cu tehnologia 5G, în aceste condiţii un lucru este clar: Apple vrea să se adapteze noilor tehnologii ale reţelelor celulare fără fir.

Ce specificații a vor avea telefoanele din gama iPhone 12

Se pare că ecranele telefoanelor din seria 12 vor avea dimensiuni diferite: iPhone 12 va avea un ecran de 5,4 inch, fiind cel mai mic din serie; în timp ce iPhone 12 Pro Max, cel mai mare din serie, va avea o diagonală de 6,7 inch. Sursele spun că ecranele noilor telefone vor folosi tehnologia Y-OCTA, produse exclusiv de către Samsung. Acest tip de panou OLED este folosit de către Samsung începând cu generaţia Galaxy Note7.

În ceea ce priveşte camerele foto, mai multe surse au dezvălui că este posibilă o integrare a unui senzor D TOF, dar detalii în acest sens sunt extrem de vagi. De asemenea, camerele vor primi o nouă tehnologie de stabilizare optică direct pe senzor, considerată superioară stabilizării electronice şi celei optice standard, folosite în prezent.

Internauţii sunt de părere că Apple ia în considerarare instalarea pe cel puţin unul dintre modele a unor camere cu capabilităţi 3D, ceea ce ar putea reprezenta o evoluţie şi pentru capabilităţile de realitate augmentată ale seriei.