Campionatul Mondial de Fotbal își pune amprenta pe piața locală de videoproiectoare: vânzările au crescut cu 7%

Andreea Neferu 02/05/2018 | 15:23 Ştiri
Campionatul Mondial de Fotbal își pune amprenta pe piața locală de videoproiectoare: vânzările au crescut cu 7%

Aproximativ 4.500 de videoproiectoare au fost vândute pe piața locală în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului Futuresource Consulting, citat de Epson, subsidiara locală a companiei japoneze Epson.

În valoare, piața de videoproiectoare a ajuns la 3 milioane de euro în primele trei luni, un plus de 30,3%. Creșterea vine în contextul în care românii așteaptă meciurile Campionatului Mondial de Fotbal, de multe ori acestea fiind urmărite pe videoproiectoare în restaurante sau terase.

“Efectele Campionatului Mondial de Fotbal s-au văzut deja în primul trimestru al anului și ne așteptăm ca tendința de creștere a pieței să se accentueze în următoarele două trimestre. Mizăm pe creșterea gamelor home cinema cu rezoluții superioare care oferă o experiență imersivă pe un ecran mare, o senzație pe care utilizatorii nu o pot experimenta în fața unui televizor”, a declarat Simona Decuseară (foto), sales & marketing manager Epson România și Bulgaria. Epson are în România o cotă de 43,34% din piața de videoproiectoare (în funcție de numărul de unități livrate).


Sursă foto: Epson

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.