Calea Victoriei, în era COVID-19: Cum arată clădirile-simbol ale Capitalei într-o zi de lucru – GALERIE FOTO

Ionuț Ancuțescu 03/04/2020 | 13:32 Ştiri
Calea Victoriei, în era COVID-19: Cum arată clădirile-simbol ale Capitalei într-o zi de lucru – GALERIE FOTO

Majoritatea clădirilor de pe Calea Victoriei au fost „martore” ale celor două războaie mondiale din secolul trecut, pentru unele dintre ele întreruperea activității reprezentând însă o premieră absolută.

Athenee Palace Hilton a fost închis pentru prima oară în istoria sa de 106 ani. Hotelul a funcționat și pe durata celor două războaie mondiale.

Athenee Palace Hilton

Ateneul Român, unul dintre simbolurile Bucureștiului, dat în folosință în 1888, și-a suspendat activitatea culturală de pe 10 martie.

Ateneul Român

Calea Victoriei, una dintre cele mai pline artere ale Bucureștiului, aproape pustie la o oră de vârf din timpul săptămânii.

Calea Victoriei

Casa Capșa, martoră a celor două războaie mondiale, a fost, la rândul său închisă, odată cu celelalte restaurante și cafenele.

Casa Capșa

Clădirea CEC, unul dintre principalele punct de atracție pentru turiști în vremuri de „pace”.

Clădirea CEC

Piața Universității, cândva unul dintre punctele de întânire pentru ieșirile nocturne în Centrul Vechi.

Piața Universității

Pasajul Villacrosse, care face legătura între Calea Victoriei și Strada Lipscani, unul dintre punctele de atracție ale Centrului Vechi din Capitală, este, de asemenea, pustiu.

Pasajul Villacrosse

Vezi și GALERIE FOTO Cum arată unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România în criza COVID-19.

FOTO: Laszlo Raduly/NewMoney

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.