Câinii din Norvegia mor din cauza unei boli misterioase

NewMoney 09/09/2019 | 11:07 Fapt Divers
Câinii din Norvegia mor din cauza unei boli misterioase

O boală misterioasă a ucis circa 25 de câini în Norvegia în ultimele zile, potrivit medicilor veterinari, citați de BBC.

Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentelor a declarat că până la 40 de câini s-au îmbolnăvit de vărsături și diaree, iar mai mult de jumătate au murit ulterior.

Primele cazuri au avut loc în capitala Oslo, iar de atunci au fost semnalate altele în cel puțin 13 alte orașe. Institutul veterinar a spus că nu este clar dacă cele două tipuri de bacterii suspecte găsite la autopsii ar fi fost cauza deceselor.

Postul național de radio norvegian, NRK confirmă că un număr de 25 de câini au murit din cauza afecțiunii. Acest lucru nu a fost confirmat însă și de Autoritatea Norvegiană pentru Siguranța Alimentelor.

Un câine Cane Corso din Suedia vecină a fost, de asemenea, internat la spitalul veterinar după ce a ajuns la un spectacol din orașul norvegian Trondheim, potrivit ziarului suedez GT.

Institutul veterinar norvegian a declarat că patologii săi au descoperit că trei câini au prezentat semne ale unui intestin sângeros și că a exclus să fie vorba de salmonella sau otravă de șobolan.

Agenția veterninară norvegiană a sfătuit proprietarii de câini să izoleze animalele pentru a evita contactul cu alți câini.