Business Insider, despre problemele americanilor bogați: Sunt stresați că nu au timp să își cheltuie banii

NewMoney 08/07/2019 | 11:20 Ştiri
Business Insider, despre problemele americanilor bogați: Sunt stresați că nu au timp să își cheltuie banii

Oamenii cu bani din Statele Unite aleg să petreacă ore în plus la birou pentru a-și spori averea, ceea ce le aduce un stres în plus pentru că nu le mai rămâne suficient timp să se relaxeze și să cheltuie ce au acumulat, potrivit unui economist american, citat de Business Insider.

Veniturile americanilor au crescut semnificativ în ultimii 50 de ani, însă au la  dispoziție tot 24 de ore într-o zi pentru a-și desfășura activitățile, ceea ce înseamnă că nu le mai rămâne suficient timp să își cheltuie banii pe activitățile scumpe de care consideră că au nevoie, explică economistul Daniel Hamermesh, în cartea sa „Spending Time: The Most Valuable Resource” (Petrecerea Timpului: Cea Mai Prețioasă Resursă).

Unul dintre motive ar fi că că SUA este singura economie dezvoltată care nu prevede zile de concediu plătite pentru angajați, astfel că spre deosebire de cetățenii din statele europene, mulți americani aleg să lucreze în continuu, fără să aibă parte de o vacanță.

„Persoanele cu venituri mari au mai multe opțiuni pentru a-și cheltui banii comparativ cu persoanele cu venituri reduse, iar când ai foarte mulți bani, poți să te stresezi când te gândești cum o să îi cheltuiești”, scrie Business Insider.

Când se hotărăsc, totuși, să își ia câteva zile libere, americanii bogați preferă să își cheltuie averea pe servicii de lux, astfel că aceștia preferă să dea banii pe abonamente la săli de fitness scumpe, vacanțe de lux și hoteluri exclusiviste, decât pe haine sau alte obiecte.

„Nu simpatizez cu oamenii bogați care se plâng de cât de stresați sunt. Pot alege să muncească mai puțin, să renunțe la o parte din venit și nu ar mai fi în criză de timp”, spune Hamermesh.