Business inedit în vreme de epidemie. Măştile anti-coronavirus

Elena Marinescu 04/03/2020 | 18:15 Fapt Divers
Business inedit în vreme de epidemie. Măştile anti-coronavirus

Un designer croat, inspirându-se din panica globală provocată de propagarea noului tip de coronavirus, a lansat producţia unei măşti „colorate şi vesele”, creată sub forma unui accesoriu de modă care nu protejează împotriva Covid-19, dar care a atras totuşi mulţi cumpărători.

„Este o nouă dovadă că lucrurile cele mai bune se nasc spontan”, a declarat Zoran Aragovic, în vârstă de 39 de ani, proprietarul mărcii locale de modă BiteMyStyle. „În fiecare dimineaţă, la cafea, discutam despre coronavirus şi epuizarea stocurilor de măşti de protecţie, singura temă care ne preocupă în aceste zile. Şi, pentru a glumi, am spus că voi crea o mască colorată şi veselă, asemănătoare creaţiilor mele”, a relatat designerul croat, potrivit Agerpres.

Odată ajuns în atelierul său din Zagreb, tânărul creator a început să confecţioneze astfel de măşti din ţesături cu motive inspirate din curentul pop-art şi din desene animate, pe care le utilizează şi în colecţiile sale vestimentare. Zoran Aragovic nu a avut prea mult timp de aşteptat înainte de a primi primele comenzi, după ce a publicat pe reţelele de socializare un selfie în care apare purtând o astfel de mască.

Designerul croat a ţinut să sublinieze „că nu este vorba despre o mască medicală, ci despre un accesoriu de modă”. „Bineînţeles, aceste măşti nu vă protejează de o anumită boală, însă oamenii se bucură de ele şi au început să-mi trimită comenzi”, a dezvăluit el. În două săptămâni, creatorul de modă a vândut deja câteva zeci de măşti colorate, la preţul de 9 euro bucata. „Este cea mai bună metodă de a lupta împotriva veştilor proaste legate de coronavirus”, a adăugat creatorul croat.

Nouă cazuri de infecţii cu noul tip de coronavirus au fost raportate până în prezent în Croaţia. Pe plan mondial, peste 94.000 de persoane au fost infectate de acest virus, care a provocat deja peste 3.200 de decese în 81 de ţări şi teritorii.