Burger King revine în România. Când se deschide primul restaurant

Andrei Dumitru 29/08/2019 | 15:03 Ştiri
Burger King revine în România. Când se deschide primul restaurant

AmRest, compania care operează restaurantele Burger King în Europa Centrală și de Est, anunță că va deschide primul restaurant din România. Deschiderea va avea loc la finalul lunii septembrie în București.

Planul Burger King în România este să recruteze în perioada următoare o echipă de aproximativ 100 de angajați. Oferta salarială  pentru lucrătorii din restaurante (Crew Members) pornește de la 1.750 lei net (2.950 lei brut). În ceea ce privește managerii, în funcție de pozițiile disponibile, compania oferă un salariu ce variază între 2.500-3.800 lei net (4.250 – 6.500 lei brut). Toți angajații Burger King vor primi numeroase beneficii, dintre care tichete de masă, servicii medicale și bonusuri.

“Suntem entuziasmați să deschidem primul nostru restaurant Burger King în România. Economia țării, aflată în creștere, oferă un potențial extraordinar și o mulțime de oportunități. Burger King este cunoscut în întreaga lume pentru burgerii pregătiți pe grătar. De aceea, ne bucurăm să putem oferi în curând românilor sandvișurile noastre, mai ales burgerii noștri pregătiți la comandă pe grătar. Desigur, experiența clienților va fi completată de o servire excepțională din partea colegilor noștri din restaurant. Planurile noastre de dezvoltare pe termen lung sunt ambițioase și ne dorim să devenim un angajator important în România și un partener de încredere pentru clienții și furnizorii noștri”, a declarat Alan Laughlin, Președinte Burger King AmRest

AmRest operează francize pentru branduri precum KFC, Pizza Hut, Starbucks și Burger King, pentru mărcile proprii Sushi Shop, La Tagliatella, Bacoa, Blue Frog și KABB, precum și pentru brandul online Pokai. În România, AmRest operează rețeaua de cafenele Starbucks și, începând de anul acesta, lanțul de restaurant Burger King.

Lanțul de fast-food Burger King a intrat prima dată pe piața din România în 2008, în sistem de franciză. În 2012, compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei locale, a intrat în insolvență și a închis toate restaurantele.