Bulgaria, pregătită să trimită până la 1.000 de soldaţi şi echipamente militare la graniţa cu Turcia

NewMoney 28/02/2020 | 15:53 Ştiri
Bulgaria, pregătită să trimită până la 1.000 de soldaţi şi echipamente militare la graniţa cu Turcia

Bulgaria este pregătită să trimită până la 1.000 de soldaţi şi echipamente militare la graniţa cu Turcia pentru a preveni fluxul de refugiaţi ilegal, a declarat vineri ministrul Apărării.

Potrivit Reuters, Krasimir Karakachanov a spus că poliţia vamală a împiedicat, la primele ore ale zilei de vineri, două grupuri de aproximativ 30 de persoane să intre pe teritoriul Bulgariei din Turcia, după ce Ankara a anunţat că nu va mai opri valurile de refugiaţi din Siria să ajungă în Europa.

Bulgaria, membră a Uniunii Europene, care are o graniţă de 300 de kilometri cu Turcia, nu a întâmpinat probleme în ultimii ani cu valurile de migranţi.

Autorităţile de la Sofia au spus că nu vor permite valuri mari de migranţi în perioada în care ia măsuri preventive la graniţe privind răspândirea coronavirusului.

Decizia Ankarei de a permite trecerea refugiaţilor a fost anunţată după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi şi 32 răniţi, joi seară, într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib, în urma căruia Rusia a anunţat că trimite două nave de război, iar Grecia că îşi consolidează paza la graniţele cu Turcia.

Potrivit NBC, vineri, două noi fregate ruseşti, Amiral Grigorovich şi Amiral Makarov, echipate cu rachete de croazieră, au trecut de Strâmtoarea Bosfor, punct controlat de turci, spre coasta siriană.