Bugetul pentru etapa a treia a Programului Rabla pentru elecrocasnice, epuizat în primele 90 de minute

Andrei Dumitru 18/06/2021 | 13:32 Ştiri
Bugetul pentru etapa a treia a Programului Rabla pentru elecrocasnice, epuizat în primele 90 de minute

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, vineri, că bugetul pentru etapa a treia a Programului Rabla pentru elecrocasnice a fost epuizat în primele 90 de minute.

”În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a anunţat, vineri, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Valoarea voucherelor este:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Voucherele vor fi activate marţi, 22 iunie, după ora 14.00.

Tanczos Barna: sper ca voucherele să fie valorificate

„Într-o oră şi jumătate au fost epuizate fondurile alocate pentru a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, o etapă care susţine achiziţionarea echipamentelor de tip aer condiţionat, maşini de uscat rufe şi aspiratoare. Interesul este unul deosebit din partea beneficiarilor şi sper că voucherele acordate să fie şi valorificate în următoarele două săptămâni. Luni vor fi aprobate listele cu voucherele solicitate şi, începând de luni, beneficiarii vor avea posibilitatea  să le valorifice”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a ţinut să puncteze faptul că se va susţine, în continuare, reducerea consumului de energie electrică în gospodării, prin achiziţionarea de aparatură electrocasnică nouă.

„Este, practic, încheierea primei etape, a primului ciclu a programului Rabla clasic. Sumele disponibile în urma celor trei etape vor fi realocate pentru aceleaşi categorii de aparatură electrocasnică şi vom susţine în continuare reducerea consumului de energie electrică în gospodării. Este, practic, scopul acestui program, prin achiziţionarea acestor echipamente noi, mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică, aducem un beneficiu mediului înconjurător, reducem amprenta de carbon a fiecărei gospodării care a beneficiat de sprijin în cadrul programului”, a mai spus Tanczos Barna.