Bucureștiul și vestul țării domină cererea de închiriere de spații logistice

Andreea Neferu 31/05/2018 | 12:26 Ştiri
Bucureștiul și vestul țării domină cererea de închiriere de spații logistice

Circa 73.000 de metri pătrați de spații logistice au fost închiriate în primul trimestru al acestui an, din care două treimi în București și restul în zone din vestul țării, potrivit unui studiu al companiei de consultanță imobiliară Colliers International Romania.

 După București, circa 34% din cererea din primele trei luni a fost înregistrată în Cluj-Napoca, iar 12% în Timișoara.

”Cu toate că activitatea de închiriere din primul trimestru a fost mai scăzută față de cea din aceeași perioadă din 2017, există suficiente elemente care să susțină un optimism moderat și ne așteptăm ca, până la finalul anului, cererea de spații industriale moderne să accelereze simțitor. De asemenea, se va accentua tendința chiriașilor, mai ales a celor din zona de retail și a comerțului online, de a dezvolta propriile spații de depozitare, din care anumite suprafețe pot fi ulterior subînchiriate”, potrivit Colliers International.

În ceea ce privește chiriile, punctul de plecare s-a menținut în jur de 4 euro/mp în zona Bucureștiului. Conform datelor Colliers International, rata scăzută de neocupare, cererea din partea chiriașilor și majorarea costurilor cu forța de muncă cu peste 10% vor pune presiune asupra chiriei cel puțin pentru următoarele trimestre.

Piața de spații logistice și industriale a ajuns la finalul anului trecut la un stoc de 3,5 milioane de metri pătrați la nivel național.


Sursă foto: CTP

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.