Broadcom cumpără Vmware, într-o tranzacţie de 61 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari din sectorul tehnologiei

Andrei Dumitru 27/05/2022 | 11:09 Ştiri
Broadcom cumpără Vmware, într-o tranzacţie de 61 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari din sectorul tehnologiei

Producătorul de semiconductori Broadcom va cumpăra Vmware, într-o tranzacţie în numerar şi acţiuni evaluată la 61 de miliarde de dolari, pe baza preţului de închidere al acţiunilor ordinare Broadcom din 25 mai 2022, au anunţat joi companiile, transmite CNBC.

Acordul ar fi una dintre cele mai mari achiziţii de tehnologie din toate timpurile, sub acordul în aşteptare al Microsoft, de 69 de miliarde de dolari, pentru achiziţionarea Activision Blizzard, şi achiziţia de 67 de miliarde de dolari a EMC de către Dell în 2016.

Acţiunile Broadcom au crescut cu până la 3% la începutul tranzacţiilor de joi, în timp ce acţiunile VMware au crescut cu peste 2%.

Achiziţionarea VMware de către Broadcom va ajuta compania să se diversifice în afara activităţii sale principale de proiectare şi vânzare de semiconductori, în domeniul software-ului de întreprindere, care poate avea marje mai mari.

Produsele VMware sunt folosite de întreprinderi pentru a rula mai eficient propriile servere, precum şi serverele cloud.

Broadcom este cea mai activă companie de semiconductori în privinţa achiziţiilor şi a folosit strategic fuziunile pentru a-şi alimenta creşterea în ultimii ani.

Anterior a achiziţionat CA Technologies în 2018, pentru 18,9 miliarde de dolari, şi Symantec în 2019 pentru 10,7 miliarde de dolari. Dar Broadcom nu a mai făcut o achiziţie mare din 2019.

În martie, CEO-ul Broadcom, Hock Tan, a declarat că compania are „capacitatea de a face o achiziţie de dimensiuni bune”.