British American Tobacco investește în acest an peste 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploiești

Cristina Dobreanu 03/07/2017 | 16:20 Ştiri
British American Tobacco investește în acest an peste 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploiești

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de țigarete din România, a anunțat că va investi, în acest an, peste 60 de milioane de euro la fabrica din Ploiești a grupului, de trei ori mai mult față de estimările anunțate la finalul anului trecut.

Investițiile vor fi direcționate în ridicarea unei noi hale de producție și în retehnologizarea fabricii. În noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco a anunțat că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de cinci ani.

Compania precizează că majorarea investițiilor se datorează închiderii treptate a fabricii din Germania, a preluării Bulgartabac din Bulgaria (caz în care o parte a volumelor urmează să fie mutate la Ploiești), și a optimizării volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România.

Ca urmare a dezvoltării unității de producție de la Ploiești, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziții acoperă toate zonele de competențe și îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în unitatea de producție de la Ploiești lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

CITEȘTE ȘI: Surse: Philip Morris pregătește în România o investiție de 300-400 de milioane de euro în țigara care sfidează Legea antifumat

„În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4000 metri pătrați”, a precizat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

„Vrem să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondițiile creșterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorități și mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Fabrica British American Tobacco de la Ploiești este, în momentul de față, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, și una dintre cele mai tehnologizate și mai bine dezvoltate unități de producție la nivel global. BAT a investit până în prezent peste 250 de milioane de euro în fabrica de la Ploiești, dintre care 100 de milioane de euro în ultimii 5 ani.  Cu noile volume, fabrica de la Ploiești va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unități de producție BAT din lume.

 


FOTO: British American Tobacco

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.