Brad Pitt a debutat ca sculptor în cadrul unei expoziţii organizate în Finlanda

Andrei Dumitru 20/09/2022 | 10:32 Fapt Divers
Brad Pitt a debutat ca sculptor în cadrul unei expoziţii organizate în Finlanda

Brad Pitt şi-a prezentat sculpturile într-un muzeu de artă din Finlanda, ca parte a primei expoziţii de artă publice la care participă actorul, scrie The Guardian.

Organizată în al treilea oraş ca mărime din Finlanda, Tampere, aceasta este prima dată când starul american, „în mare parte autodidact”, şi-a prezentat sculpturile publicului, a anunţat Muzeul de Artă Sara Hildén.

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite sâmbătă de actorul în vârstă de 58 de ani, ca parte a unei expoziţii mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, „We”, alături de o serie de obiecte din ceramică create de muzicianul australian Nick Cave.

„Pentru Nick şi pentru mine, aceasta este o lume nouă şi prima noastră expunere. Pur şi simplu este grozav”, a spus Pitt pentru postul finlandez Yle la vernisaj.

Cele nouă lucrări ale lui Pitt din expoziţie includ un panou de ipsos turnat „care înfăţişează o luptă cu arme” şi o serie de sculpturi din silicon în formă de casă.

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecţie. Este vorba despre unde am greşit în relaţiile mele, unde sunt complice”, a spus Pitt la deschidere.

Se pare că actorul a început să sculpteze în ceramică după divorţul de Angelina Jolie în 2017, petrecând până la 15 ore pe zi în atelierul artistului Thomas Houseago din Los Angeles. El a declarat pentru GQ, în august, că nu consideră încercările sale în ceramică artă, ci ca artă, „un fel de sport individual, liniştit şi tactil ”.

Vizita lui Pitt în ţara nordică a fost o surpriză, deoarece implicarea sa în expoziţie nu a fost anunţată anterior.

Pe lângă faptul că găzduieşte sculpturile lui Pitt pentru prima dată, „We” este debutul expoziţional al lui Thomas Houseago în ţările nordice şi prima expoziţie de ceramică a lui Nick Cave.

Muzicianul, care a studiat pictura la Institutul de Tehnologie Caulfield din Melbourne înainte de a se ocupa de muzică, a creat 17 figurine din ceramică pictate manual care înfăţişează „viaţa diavolului în 17 stadii”, care indică interesul său pentru figurinele Victorian Staffordshire Flatback, pe care le colecţionează.