Boris Johnson demisionează din funcţia de premier: „Sunt foarte trist că renunț la cel mai bun job din lume”

Andrei Dumitru 07/07/2022 | 14:53 Ştiri
Boris Johnson demisionează din funcţia de premier: „Sunt foarte trist că renunț la cel mai bun job din lume”

Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator. Johnson va rămâne ca interimar până când un nou premier este desemnat de Parlament.

„Procesul alegerii unui nou lider ar trebui să înceapă acum”, a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă din faţa Downing Street 10, referindu-se la funcţia de şef al Partidului Conservator.

„Astăzi am numit un cabinet pentru a servi, ca şi mine, până la instalarea unui nou lider”, a adăugat el.

Abandonat de conservatori, Johnson îşi exprimă regretul faţă de faptul că nu-şi poate continua mandatul de premier şi mulţumeşte taberei sale pentru încrederea şi responsabilitatea pe care i le-a acordat.

”Sunt foarte trist că renunț la cel mai bun job din lume. Însă, în politică, nimeni nu este indispensabil”, a declarat el.

”Doresc să spun poporului Ucrainei că vom rămâne alături de el”, a mai spus Johnson.

57 de membri ai Partidului Conservator, aflat la guvernare, au demisionat în această săptămână în semn de protest față de conduita politică a premierului Boris Johnson, iar numărul plecărilor din guvern crește de la o oră la alta, transmite televiziunea Sky News.

Șeful guvernului britanic a fost implicat de la începutul anului într-o serie nesfârșită de scandaluri – de la petrecerile în pandemie la întâlnirea cu spioni ruși și protejarea unui prieten acuzat de hărțuire sexuală.