Care este noua mutare pe care o face Bookster, biblioteca neconvențională cu venituri de 1,5 milioane de euro

Cristina Dobreanu 09/08/2018 | 10:33 Oameni
Care este noua mutare pe care o face Bookster, biblioteca neconvențională cu venituri de 1,5 milioane de euro

30 de minute pe zi alocate cititului ne pot ajuta să trăim mai mult cu până la doi ani, spun cercetătorii de la Yale. Numai că cititul constant poate să pre­lun­gească și viața unei afaceri. Se întâmplă și în România.  

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

„Avem în acest moment 49.600 de clienți și deja creștem foarte mult în fiecare zi“, mărturisește Alexandra Stroe (29 de ani), cofondatoare Bookster, biblioteca ne­convențională care le aduce angaja­ților cărți la birou. Iar estimările pen­­tru finalul anului arată că Bookster va de­păși 53.000 de clienți. Poate că, la prima vedere, nu pare impresionant, însă Bookster este o inițiativă pornită în urmă cu doar cinci ani, când primele livrări însemnau cam 40 de cărți.

Citiți și: Un antreprenor originar din Republica Moldova vrea să umple România cu stații de alimentare cu bere

Fondată de Bogdan Georgescu, fost director al Colliers International, și Ale­xandra Stroe, biblioteca livrează acum 9.000 de materiale fizice pe săptămână, însemnând nu doar cărți – categoria cea mai solicitată de către abonați –, ci și audiobook-uri, reviste, materiale video sau articole individuale tipărite sau online. Totuși, dacă e să ținem cont de faptul că românul statistic cheltuie pe carte o medie anuală de doar cinci euro, aceste cifre pot căpăta o altfel de sem­ni­ficație. Iar printre „clienții“ Bookster se numără și angajații săi, care în fiecare săptămână prezintă în fața colegilor câte o carte citită.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.