Bonus fabulos primit de şeful Apple. Cum a obţinut 750 milioane de dolari

Elena Marinescu 28/08/2021 | 18:52 Fapt Divers
Bonus fabulos primit de şeful Apple. Cum a obţinut 750 milioane de dolari

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a primit mai mult de cinci milioane de acțiuni la gigantul tehnologic, întrucât a împlinit zece ani în funcție.

O informare a companiei pentru Securities and Exchange Commission (SEC) arată că șeful companiei a vândut majoritatea acțiunilor pentru peste 750 milioane de dolari. Bonusul face parte dintr-un acord pe care l-a încheiat când a preluat postul lui Steve Jobs și a depins de performanța acțiunilor Apple în comparație cu alte firme în indicele bursier S&P 500.

Potrivit declarației Apple, creatorii celebrelor telefoane Iphone, la SEC, Cook a fost eligibil pentru că acțiunile companiei au crescut cu 191,83% în ultimii trei ani. De asemenea, prețul acțiunilor Apple a crescut cu 1.200% de când Cook a devenit director executiv, la 24 august 2011, scrie BBC, relatează Mediafax.

Compania din spatele iPhone, iPad și MacBook are acum o valoare de piață de aproape 2,5 miliarde de dolari. La începutul acestei săptămâni Cook a donat acțiuni Apple în valoare de aproape 10 milioane de dolari către organizații caritabile.

În 2015, Cook a spus că își va dona întreaga avere înainte de a muri. În prezent, el are o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index.