Bolt primește o investiţie de 100 de milioane de euro de la Naya Capital

Andrei Dumitru 26/05/2020 | 12:49 Ştiri
Bolt primește o investiţie de 100 de milioane de euro de la Naya Capital

Bolt, platformă europeană de transport la cerere, a anunţat marţi că a primit o investiţie de 100 de milioane de euro de la Naya Capital Management şi continuă să-şi extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate şi livrare de produse alimentare, în Europa şi Africa.

„Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, a primit o investiţie de 100 de milioane de euro şi continuă să-şi extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate şi livrare de produse alimentare, în Europa şi Africa. Investiţia vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiţii fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children’s Investment Fund, şi ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro”, a anunţat Bolt într-un comunicat.

Bolt îşi desfăşoară serviciile de ride-hailing în peste 150 de oraşe

„În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 ţări şi a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuţie, oferind livrare în aceeaşi zi”, precizează compania.

De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicaţie, cu maşini echipate cu panouri de protecţie din plastic, instalate între pasageri şi scaunele din faţă, limitând fluxul de aer între şofer şi călători.

„Chiar dacă modul în care ne deplasăm a fost afectat temporar de criza globală, tendinţele pe termen lung, care determină mobilitatea la cerere, cum ar fi scăderea numărului de autoturisme proprietate personală sau trecerea la un transport mai ecologic, au continuat să câştige teren. Ne bucurăm că suntem susţinuţi de investitori care apreciază viziunea noastră pe termen lung şi nu cheltuitul inutil, un obicei atât de comun în Silicon Valley. Sunt mai încrezător ca niciodată că eficienţa şi localizarea noastră sunt un avantaj fundamental în industria serviciilor la cerere. Acestea ne permit să oferim în continuare mijloace de transport accesibile pentru milioane de clienţi şi o rentabilitate bună pentru partenerii noştri din lumea post-Covid”, spune Markus Villig, CEO şi co-fondator Bolt.

La rândul său, Masroor Siddiqui, managing partner şi CIO Naya Capital Management, s-a declarat încântat să investească în Bolt, în această etapă din istoria de creştere a companiei.

„Sub conducerea lui Markus, Bolt s-a poziţionat drept unul dintre cei mai competitivi şi inovatori jucători în mobilitatea globală. Considerăm că Bolt contribuie la o schimbare fundamentală a modului în care consumatorii interacţionează cu infrastructura de transport a oraşelor în care locuiesc şi aşteptăm continuarea implementării valorilor companiei, prin intermediul viziunii sale strategice”, afirmă Masroor Siddiqui, managing partner şi CIO Naya Capital Management.

Noul aport de capital va permite companiei să-şi menţină flexibilitatea.

„Ne-am adaptat la noua normalitate lansând în timp record, pe plan local, serviciile Bolt Business Delivery, Bolt Protect şi Bolt Food, într-o perioadă plină de adversităţi, în care am vrut să răspundem atât la nevoile clienţilor, cât şi la cele ale partenerilor noştri, cu noi surse de venituri. Ne-am dorit ca serviciile noastre să-i ajute să facă faţă provocărilor economice şi logistice, care au schimbat modul în care se face business. Noul aport de capital va permite companiei să-şi menţină flexibilitatea şi capacitatea de a răspunde rapid la circumstanţe atât de fluide”, spune Cristian Sălceanu, country manager Bolt România.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, serviciile companiei variază de la ride-hailing până la micromobilitate şi livrare de produse alimentare.

Înfiinţată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Are printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar şi pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări din lume.

Naya Capital Management este un manager global de investiţii cu sediul în Londra, Marea Britanie. Fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, Naya are capacitatea de a investi în toată structura capitalului, gestionând capitalul în numele unei baze de investitori globali, ce include fonduri de pensii, fundaţii şi organizaţii de caritate.