Ştiri

Blue Air operează astăzi primul zbor comercial cu noua sa aeronava Boeing 737 MAX – FOTO

Blue Air anunță intrarea în serviciul operațional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA. Blue Air a sărbătorit ieri recepția primei aeronave Boeing 737-8 MAX în cadrul flotei sale în cadrul unui eveniment inaugural ce a avut loc la Aeroportul Internațional Henri Coandă, la sosirea în țară a noii aeronave.

Blue Air marchează o dublă premieră, noua sa aeronavă fiind primul avion Boeing 737-8 MAX care va opera zboruri comerciale în România și primul care se alătura flotei unui transportator aerian român. Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA, a intrat în serviciul operațional astăzi, 2 aprilie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe ruta București Otopeni – Lisabona. Aeronava va opera zboruri către cele mai atractive destinații ale Blue Air –Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle.

„Blue Air a primit în flotă prima aeronavă nouă Boeing 737- 8 Max de ultimă generație, marcând un moment decisiv în reconstrucția și dezvoltarea companiei. Ne bucurăm că, în pofida situației complicate generate de pandemie, am reușit să accelerăm programul de reînnoire a flotei

Sperăm că noul Blue Air vine să marcheze un nou început pentru noi și pentru întreaga industrie a călătoriilor, astfel încât să putem întâmpina cu toții vara anului 2021 făcând ceea ce știm să facem mai bine decât oricine: să zburăm. Blue Air is the better way to fly!”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Astazi aeronava Boeing 737-8 MAX va zbura spre Lisabona la ora 20:30, iar maine spre Malaga si Frankfurt, in continuare urmand sa deserveasca cu prioritate aceste destinatii precum si Londra Heathrow si Amsterdam.

 

737 MAX era cel mai bine vândut avion al Boeing, atunci când  a fost consemnat la sol în martie 2019, după două prăbuşiri într-un interval de cinci luni, în care au murit 346 de oameni. Aeasta a fost cea mai gravă criză de siguranţă din industria aviatică produsă în ultimele decenii, subminînd încrederea în instituţiile americane de supraveghere a sectorului aviatic.

Anul trecut, Boeing a obţinut acordul Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) pentru reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX. La începutul anului acesta, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviație (EASA) a aprobat, de asemenea, reluarea zborurilor cu avioanele din seria 737 MAX.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4…

17 minute ago

Confidex: Încrederea managerilor români în economie, la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani

Încrederea managerilor români în economie a ajuns la 52,5, cea mai mare valoare din ultimii…

2 ore ago

Compania aeriană AnimaWings anunță rute noi pe destinații interne și externe

AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, anunță începerea operării, din…

2 ore ago

În luna aprilie numărul tranzacțiilor imobiliare la nivel național a crescut cu aproape 50% vs. anul trecut

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de…

3 ore ago

IKEA deschide la Constanța primul Studio de Planificare și Comandă din România

IKEA a anunțat astăzi deschiderea primului Studio de Planificare și Comandă din România, situat în…

4 ore ago

Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?

Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate,…

4 ore ago

Acest website folosește cookies