Bittnet Group a vândut 12% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Dendrio către fondul de investiţii Agista, pentru 7,5 milioane de lei

Andrei Dumitru 14/06/2022 | 16:04 Ştiri
Bittnet Group a vândut 12% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Dendrio către fondul de investiţii Agista, pentru 7,5 milioane de lei

Bittnet (BNET), grup de companii IT, anunţă semnarea unei tranzacţii cu privire la intrarea în acţionariatul Dendrio Solutions a Agista, fond de investiţii alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group. Tranzacţia vizează vânzarea de către Bittnet Group a aproximativ 12% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Dendrio pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei.

În 2021, Dendrio Solutions a realizat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei şi un profit operaţional de 5,41 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a înregistrat venituri de 28,5 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 60% faţă de T1 2021. Marja brută a crescut cu 61% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Acest lucru a condus la creşterea cu 133% a profitului operaţional, până la valoarea de 0,66 milioane de lei.

„Odată cu intrarea Agista în acţionariatul Dendrio, compania porneşte drumul spre listarea pe piaţa de capital. Avem în vedere mai multe opţiuni în această direcţie, printre care realizarea unui plasament privat sau listarea printr-o ofertă publică iniţială la BVB. De asemenea, analizăm şi posibilitatea fuzionării cu o companie listată pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare dintr-o ţară membră a Uniunii Europene. Având în vedere valoarea tranzacţiei, odată cu finalizarea acesteia, evaluarea iniţială de piaţă a Dendrio Solutions va fi de 62,5 milioane de lei. Obiectivul principal este ca împreună să transformăm Dendrio într-unul dintre cei mai importanţi integratori multicloud din Europa Centrală şi de Est,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Dendrio Solutions reuneşte activităţile de integrare IT&C provenite de la Bittnet, Gecad Net şi Crescendo International şi face parte din pilonul de Infrastructură şi Cloud al Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Compania este singurul integrator multicloud din România, partener certificat la cel mai înalt nivel de către vendorii mari de tehnologie, printre care Cisco, Microsoft, Google, Amazon Web Service şi furnizează servicii ce vizează implementarea de infrastructuri IT complexe, securitate cibernetică, servicii de tip managed, aplicaţii pentru mediul de afaceri şi aplicaţii software şi de inteligenţă artificială.

„Piaţa IT&C din România, dincolo de faptul că este un sector extrem de dinamic şi cu un imens potenţial de dezvoltare, asigură nevoi tot mai importante pentru un număr tot mai mare de oameni. Dacă acum 20 de ani serviciile IT&C erau un lux, acum ele au devenit, în opinia mea, dintre acele nevoi care sunt aproape în baza piramidei lui Maslow. Agista caută să susţină prin capital şi know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esenţiale pentru societate. Astfel, parteneriatul cu Dendrio este unul valoros, ce ne dă ocazia să punem în practica misiunea Agista, să accelerăm parcursul companiei către piaţa de capital”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

În primele trei luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investiţiile în TopTech şi 2Net Computer, două companii ce urmează să fie integrate operaţional în Dendrio Solutions, odată cu obţinerea autorizării din partea Consiliului Concurenţei. Astfel, Dendrio devine un integrator cu o capacitate de generare de venituri de peste 200 milioane de lei anual şi care a demonstrat de-a lungul timpului că poate susţine pe termen mediu un ritm de creştere de peste 20% pe an.

Lansat recent, Agista este primul fond de investiţii în curs de autorizare din România, axat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Fondul finanţează şi susţine IMM-urile locale în dezvoltarea accelerată a acestora prin intermediul pieţei de capital. Agista ţinteşte investiţii de tipul PRE-IPO, plasamente private, companii aflate în stadiul de IPO sau chiar în acţiunile companiilor deja listate şi cu potenţial ridicat de creştere.

Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BNET.

Agista este primul fond de investiţii românesc în curs de autorizare care accelerează IMM-urile locale, dedicat pieţei AeRO, prin instrumentele pieţei de capital. Agista este un brand Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România cu 20 de ani de experienţă în management de criză, ROCA Investments, private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor, ROCA X, venture capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie şi, Agista, fond de investiţii în curs de autorizare care scalează IMM-urile locale prin piaţa de capital. Impetum Group reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management şi resurse. Agista Investments este în curs de autorizare de către ASF drept fond de investiţii alternative, de tip închis, cu capital privat, destinat investitorilor profesionali.