Florin Talpeş vrea să vândă o parte din Bitdefender şi ia în calcul listarea pe Bursa de la Londra

Ionuț Ancuțescu 30/10/2016 | 12:15 Ştiri
Florin Talpeş vrea să vândă o parte din Bitdefender şi ia în calcul listarea pe Bursa de la Londra

Producătorul de software antivirus Bitdefender, cel mai cunoscut brand tehnologic românesc din lume, are în plan vânzarea unei părți din companie înainte de o ofertă publică inițială (IPO) care ar putea avea loc pe Bursa de la Londra, potrivit publicației brtanice online telegraph.co.uk.

„Strategia Bitdefender este să se listeze în viitorul apropiat”, a declarat Florin Talpeș, directorul companiei, pentru The Sunday Telepgraph.

„De aceea, în 2017, plănuim să atragem un investitor minoritar în companie. Deocamdată, nu ne-am decis pe ce bursă ne vom lista, însă London Stock Exchange nu este exclusă”, a mai spus Talpeș.

De notat că Talpeș, care deține controlul Bitdefender alături de soția sa, Măriuca Talpeș, a mai vândut un pachet minoritar, în 2007, către un grup de investitori avându-l în frunte pe Horia Manda, managing partner la firma de private equity Axxes Capital.

Softurile Bitdefender sunt prezente pe 500 de milioane de dispozitive folosite de companii sau persoane fizice, în toată lumea. Bitdefender SRL a avut o cifră de afaceri de circa 90 de milioane de euro în 2015, însă veniturile reale ale companiei sunt mai mari. Cifra de la Ministerul Finanțelor nu reflectă toate operațiunile Bitdefender din Statele Unite și Europa de Vest.

Bitdefender a discutat în repetate rânduri despre listarea la bursă, atât înainte de criza financiară, cât și în ultimii ani. Au fost luate în discuție mai multe scenarii: Nasdaq, Bursa de la București și, acum, London Stock Exchenage.

Vom reveni cu detalii.

 


FOTO: bitdefender.co.uk

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.