Ştiri

Bitdefender a mutat din China la Satu Mare producția primului său produs hardware

Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, a mutat producția noii versiuni a Bitdefender Box, destinat securității dispozitivelor smart din locuințe, din China la Satu Mare – în fabrica grupului german Zollner.

Costurile de producție din România sunt cu aproximativ 7% mai mari decât cele din China, a precizat Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer al Bitdefender, adăugând că piața locală are avantajul de a fi mai accesibilă decât cea asiatică.

Am visat la acest lucru, de ce să nu putem face în România acest lucru. Este şi o ambiţie personală să arătăm că putem face lucruri de top aici”, a declarat Florin Talpeș, miercuri, la Satu Mare.

Versiunea a doua a Bitdefender Box (care va costa circa 250 de euro), dezvoltată integral de echipa de cercetare și dezvoltare din România, va fi lansată în noiembrie, pe piața din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge ulterior în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Principalii parteneri de distribuție a Box sunt Bestbuy,  Amazon și Fry’s pe piața nord-americană și Softbank în Japonia.

Dispozitivul va fi comercializat și în România din primăvara anului 2018.

”Putem spune de astăzi că Box, un simbol al inovației în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume”, spune Ciprian Istrate.

Box, primul produs hardware al Bitdefender, folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenție înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Bitdefender a investit 89 de milioane de euro din 2014 și până în prezent în cercetare și dezvoltare.

Bitdefender Box oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor, de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Noul Bitdefender Box a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.

ZES Zollner Electronic din Satu Mare, membru al grupului de firme Zollner Elektronik, a fost înființată în anul 2000. În 2017, compania dispune de cinci hale de producție cu un număr de peste 1.800 de angajați cu producție de componente și subansamble electronice, atât pentru industria electronică, automotive, cât și pentru aviație.

Veniturile Zollner s-au ridicat la 147 de milioane de euro în 2016 și ar putea ajunge la 170 de milioane în acest an.

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

3 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

3 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

3 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

3 zile ago

Acest website folosește cookies