Bitcoin revine spectaculos la un maxim al ultimelor două săptămâni

Elena Marinescu 30/08/2023 | 19:32 Ştiri
Bitcoin revine spectaculos la un maxim al ultimelor două săptămâni

Moneda digitală Bitcoin a urcat la un maxim al ultimelor două săptămâni, la aproape 7%, la 27.910 dolari pe unitate, transmite Reuters.

Revenirea spectaculoasă a criptomonedei survine după ce un tribunal american a decis că SEC (Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a SUA) nu ar fi trebuit să respingă cererea managerului de active digitale Grayscale pentru un fond de bitcoin spot tranzacţionat la bursă.

Respingerea de către SEC a propunerii Grayscale a fost arbitrară şi capricioasă, deoarece autoritatea de reglementare nu a reuşit să explice tratamentul diferit dintre ETF-urile bitcoin futures şi ETF-urile bitcoin spot, a declarat un complet de judecători de la Curtea de Apel din Districtul Columbia din Washington, potrivit sursei citate de News.ro.

”În ciuda inevitabilului recurs al SEC, în opinia noastră, nu există nicio îndoială acum, ETF-urile BTC spot vin în SUA. Nu credem că SEC va acţiona ca kingmaker şi rezultatul cel mai probabil este o aprobare în bloc a aplicaţiilor care îndeplinesc cerinţele, probabil în T1 2024”, a declarat Tim Bevan, director general la ETC Group, furnizor de produse tranzacţionate la bursă cripto.

El se aşteaptă, de asemenea, că cererea din SUA va avea un impact pozitiv asupra preţurilor bitcoin şi va ajuta la recunoaşterea globală a acestei criptomonede ca o nouă clasă de active.