Bernard Arnault urcă pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din ume

NewMoney 17/07/2019 | 16:37 Ştiri
Bernard Arnault urcă pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din ume

Francezul Bernard Arnault, preşedintele grupului de lux LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton), a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, depăşindu-l pe Bill Gates, scriu Forbes și Bloomberg, preluate de News.ro

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne pe primul loc.

Forbes, care publică pe site evaluări în timp real ale averilor miliardarilor, evalua miercuri la prânz averea lui Bernard Arnault, în vârstă de 70 de ani, la 105,1 miliarde de dolari, iar pe a lui Bill Gates la 103,7 miliarde de dolari. Fondatorul Amazon este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 164,8 miliarde de dolari.

De marţi, clasamentul realizat de Bloomberg îl plasează, de asemenea, pe Arnault în faţa lui Gates. Acesta din urmă iese pentru prima oară de pe primele două locuri, de la crearea acestui palmares, în urmă cu şapte ani, precizează agenţia.

Potrivit Bloomberg, francezul are o avere de 108 miliarde de dolari şi a câştigat 39 de miliarde de dolari de la începutul anului – reprezenând cel mai important profit în rândul celor 500 cele mai bogate persoanlităţi de pe planetă în 2019.

În clasamentul Bloomberg, Arnault îl depăşeşte cu puţin pe Bill Gates, a cărui avere este estimată la 107 miliarde de dolari, iar amândoi sunt depăşiţi de cele 125 de miliarde de dolari ale CEO-ului Amazon.

Spre deosebire de Forbes, Bloomberg a scăzut deja 38 de miliarde de dolari din averea lui Bezos, reprezentând suma acordului recentului său divorţ, finalizat la începutul lui iulie. Fosta sa soţie, MacKenzie Bezos, figurează pe locul 22 în clasamentul Bloomberg.

În cele două liste, investitorul Warren Buffett şi CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg completează „top 5”.

Averile fluctuează în funcţie de bursă, iar aceste clasamente sunt susceptibile să se schimbe de la o zi la alta.


FOTO: AFP/Mediafax