BERD investește 25 de milioane de euro în expansiunea Profi

Gabriel Bucur 09/03/2017 | 18:27 Ştiri
BERD investește 25 de milioane de euro în expansiunea Profi

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunțat, joi, că investește 25 de milioane de euro în rețeaua de supermarketuri Profi România.

BERD își unește forțele cu fondul de investiții Mid Europa Partners, proprietarul Profi din noiembrie 2017. Investiția de capital are rolul de a susține expansiunea lanțului de magazine, în special în orașele mici din țară.

„Cu sprijinul nostru, Profi va deschide sute de magazine noi în localități mari și mici din România, oferind clienților posibilitatea să cumpere produse alimentare la prețuri accesibile, în locuri convenabile, în timp ce va fi ajutată economia locală și se vor crea locuri de muncă”, a declarat Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria.

De extinderea Profi vor beneficia nu doar clienții, ci și producătorii locali, care vor avea mai multe opțiuni pentru a-și vinde produsele, a mai precizat directorul BERD.

Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România, cu peste 520 de magazine, amplasate în aproape 270 de localități, în care lucrează peste 11.000 de angajați.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.