Belgienii de la Speedwell au cumpărat două terenuri în București de la Immofinanz

Andreea Neferu 18/06/2018 | 15:42 Ştiri
Belgienii de la Speedwell au cumpărat două terenuri în București de la Immofinanz

Compania belgiană Speed­­well Real Es­tate De­ve­l­o­p­­ment, care coordonează procesul de dezvoltare a clădirii de birouri Unirii View din București, a cumpărat două terenuri în zona de nord a Capitalei, de la dezvoltatorul austriac Immofinanz.

Cele două proprietăți,cu o suprafață totală de 50.000 de metri pătrați, sunt situate pe Strada Jandarmeriei și fac parte din portofoliul companiei rezidențiale Adama, controlată de Immofinanz începând din 2011.

“Vom continua procesul de vânzare pentru portofoliul extins de terenuri premium deținut de Adama, terenuri care sunt potrivite în special dezvoltărilor rezidențiale”, a declarat Fulga Dinu, country manager operations al Immofinanz România. Compania nu a precizat valoarea tranzacției de vânzare a terenurilor.

“Terenurile de pe strada Jandarmeriei reprezinta verigă lipsă în completarea portofoliului rezidențial Speedwell pe segmentul premium de piață. (…) Terenurile in sine vor fi deservite de facilități precum centre de retail, de relaxare și zone office în vecinătatea directă. Una dintre aceste zone office este reprezentata de noul proiect de birouri Speedwell situat pe DN1”, a declarant Didier Balcaen, general manager al Speedwell.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.