Belgienii de la Reynaers estimează afaceri în creștere cu 10%

Andreea Neferu 13/03/2018 | 18:37 Ştiri
Belgienii de la Reynaers estimează afaceri în creștere cu 10%

Reynaers Aluminium România, subsidiara locală a grupului belgian Reynaers, cu activități pe segmentul soluțiilor de aluminiu, estimează o creștere de 10% a cifrei de afaceri anul acesta față de 2017, când compania a înregistrat venituri de 7 milioane de euro.

”Segmentul rezidențial va înregistra o creștere semnificativă în portofoliul companiei, urmat de clădirile de birouri și proiectele mixte”, potrivit companiei.De asemenea, planurile Reynaers Aluminium în România vizează dezvoltarea canalului de distribuție prin deschiderea unui nou showroom în centrul Bucureștiului, precum și extinderea la nivel național.

„Dacă ne gândim că durata de viață a unei clădiri este de 50 de ani, realizăm că cea mai mare parte a costurilor țin de întreținerea ei. Investitorii privați au conștientizat aceste cheltuieli și în consecință iau decizia de a investi în materiale (…) cu eficiență ridicată atât din punct de vedere al fiabilității, cât și din punct de vedere energetic. Nu putem  afirma același lucru și despre investițiile publice unde deși ar trebui utilizate cele mai performante materiale, acest lucru nu se întâmplă. Există un vid legislativ în domeniul tâmplăriei termoizolante din țara noastră comparativ cu alte țări europene. Performanțele cerute prin caietele de sarcini aferente investițiilor publice ar trebui revizuite și adaptate la nivelul normelor europene”, a declarat Daniel Popa, country manager al Reynaers Aluminium România.

De-a lungul timpului, compania a livrat produse pentru proiecte precum Aeroportul Henri Coandă, Promenada Mall, AFI Park sau Plaza România. Belgienii au intrat pe plan local în 2006 și au în prezent sediul central și un depozit la București, dar și centre regionale în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Compania Reynaers Aluminum SRL, prin care belgienii derulează activități pe plan local, a înregistrat în 2016 afaceri de 9,3 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.