BCR a adus pe bursă obligațiuni verzi în valoare de 702 milioane de lei

Andrei Dumitru 22/06/2022 | 13:02 Ştiri
BCR a adus pe bursă obligațiuni verzi în valoare de 702 milioane de lei

Banca Comercială Română (BCR) listează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A, potrivit unui comunicat de presă al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este a doua emisiune de obligaţiuni verzi listată de BCR la BVB, după cea din octombrie anul trecut, în valoare de 500 milioane lei.

Obligaţiunile verzi de tip senior nepreferenţiale care urmează a fi listate au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă anuală de 9,079%. Noua emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile băncii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance). Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea agenţiei de rating Fitch.

„Succesul acestor emisiuni demonstrează capacitatea pieţei de capital din România de a acoperi finanţări semnificative şi arată faptul că bursele de valori au o responsabilitate cheie în promovarea tranziţiei spre o economie verde prin încurajarea şi dezvoltarea finanţărilor responsabile şi a produselor financiare sustenabile”, a afirmat Adrian Tănase, director general BVB.

Emisiunea de obligaţiuni care intră pe 22 iunie la tranzacţionare este a 6-a emisiune a băncii listată la BVB, valoarea totală a obligaţiunilor BCR disponibile la tranzacţionare fiind de peste 3,7 miliarde de lei.

Membră a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.