„Batman” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Andrei Dumitru 15/03/2022 | 12:10 Timp Liber
„Batman” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

„Batman”, regizat de Matt Reeves, cu Robert Pattinson, Andy Serkis, Zoë Kravitz în roluri principale, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, după ce a fost vizionat de 50.906 de spectatori şi după ce a generat venituri de 1.253.787 de lei.

Potrivit Variety, după doar 10 zile în cinematografe, „The Batman” este filmul cu cele mai mari încasări din 2022 şi al doilea din pandemie. Doar „Spider-Man: No Way Home”, care a generat 792 de milioane de dolari în America de Nord, a avut încasări mai mari la nivel naţional în ultimii doi ani. La nivel global, filmul a avut încasări de 463,2 milioane de dolari.

Animaţia „Roşu aprins/ Turning Red”, regizat de Domee Shi, pentru care actriţele Sandra Oh şi Rosalie Chiang şi-au împrumutat vocea, a debutat pe poziţia a doua în clasament, având încasări de 1.248.762 de lei, potrivit datelor cinemagia.ro.

Filmul de acţiune „Uncharted”, cu Tom Holland şi Mark Wahlberg în rolurile principale, a coborât două locuri, până pe trei, în al patrulea weekend de la premieră, generând încasări de 581.983 de lei.

„Moarte pe Nil/ Death on the Nile”, regizat de Kenneth Brannagh, cu Gal Gadot, a urcat un loc, până pe patru, după al cincilea weekend de la debut. Filmul poliţist a avut încasări de 178.160 de lei.

„Aleea groazei/ Nightmare Alley”, regizat de Guillermo del Toro, cu Cate Blanchett, Rooney Mara, Bradley Cooper, Toni Collette, Willem Dafoe în rolurile principale, a coborât un loc, până pe cinci, în al treilea weekend de la premieră, şi a acumulat încasări de 173.833 de lei.

În al patrulea weekend de la premieră, comedia „Dog. Un câine de legendă”, regizat de Reid Carolin, Channing Tatum, a urcat un loc, până pe şase, după ce a fost vizionat 5.819 de spectatori şi a adunat venituri de 135.944 de lei.

După 16 weekenduri de la debut, animaţia „Encanto”, cu Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith, a coborât trei locuri, până pe şapte, având încasări de 132.133 de lei.

Filmul de aventuri „Clifford: Marele câine roşu” a coborât două locuri, până pe opt, în al 11-lea weekend de la premieră. Producţia a fost vizionată de 5.007 spectatori şi a avut venituri de 94.090 de lei.

Comedia „Badman: Cel mai tare din parcare” a urcat un loc până pe nouă, în al treilea weekend de la lansare, generând venituri de 74.050 de lei.

„Mărită-te cu mine/ Marry Me” a coborât două locuri, până pe zece, în al cincilea weekend de la premieră, după ce a fost văzut de 2.914 spectatori şi a încasat 71.177 de lei.