Ştiri

Microbiștii riscă să moară de sete în timpul Cupei Mondiale. Berile și sucurile se dau cu porția

În perioada Cupei Mondiale, consumul de bere și băuturi răcoritoare atinge niveluri record, dar anul acesta oamenii ar putea duce lipsa băuturilor preferate în timp ce vizionează meciurile.

Producătorii de băuturi carbogazoase sunt puternic afectați de un deficit de dioxid de carbon la nivel European, gaz estențial în producția acestor băuturi, fiind responsabil pentru efectul răcoritor. CO2 se mai folosește, de asemenea, în timpul procesului de îmbuteliere.

Cinci producători importanți de dioxid de carbon din nordul Europei au fost închise pe perioada verii pentru a efectua lucrări de întreținere. În același timp, o serie de alte fabrici de bioetanol, care oferă o sursă alternativă de CO2, au oprit producția după ce au intrat în reparații, potrivit CNBC.

Un distribuitor de produse alimentare din Marea Britanie a anunțat deja că a fost forțat să restricționeze livrările de bere și cidru din cauza unui „deficit internațional” de CO2 alimentar. Retailerul Booker, care este utilizat de baruri, restaurante și comercianți, restricționează clienții la 10 baxuri de bere și cinci de cidru sau băuturi răcoritoare.

Producătorul de bere Heineken, unul dintre cei mai mari din Europa, transmitea în urmă cu o săptămână că este afectat de acest deficit de dioxid de carbon și avertiza pub-urile să se aștepte la un deficit important al mărcilor sale Amstel și John Smiths, potrivit CNBC.

Citiți și: FOTO: Birourile uneia dintre cele mai mari companii IT românești arată ca o navetă spațială

Cel mai mare pub din Marea Britanie, Wetherspoons, a anunțat la rândul său că va fi nevoit să scoată în curând din meniu un număr de beri și alte băuturi carbogazoase.

Mai recent, reprezntanți ai Coca-Cola au declarat că o parte din producți a fost „întreruptă temporar” din cauza lipsei de CO2. Într-un comunicat al companiei emis luni, producătorul de băuturi răcoritoare a căutat să-i liniștească pe consumatori, încât situația nu a afectat până acum livrările.


Foto: Pixabay

Sebastian Popescu

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies