Barna: PSD a rămas acelaşi partid care apără infractorii

NewMoney 08/10/2019 | 14:54 Ştiri
Barna: PSD a rămas acelaşi partid care apără infractorii

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, spune că PSD a rămas acelaşi partid care apără infractorii şi care nu mai are niciun fel de legitimitate să conducă România.

Barna a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că PSD a blocat votul de invalidare a unui condamnat penal care nu mai are calitatea de parlamentar.

„Au preferat să blocheze întreaga şedinţă, să suspende întreaga şedinţă pentru a face încă o dată bloc în jurul unui condamnat penal. Este ceea ce vedem, un partid de penali, un partid care nu mai are niciun fel de legitimitate să conducă România, un partid care sper să plece de la guvernare prin moţiunea care se va vota joi. Sunt foarte, foarte optimist de rezultatul acestei moţiuni pentru că nu mai putem continua cu acest fel de a ne bate joc de voinţa cetăţenilor, de a ne bate joc de procedurile parlamentare, de a ne bate joc”, a afirmat Dan Barna.

PSD apără „un penal condamnat”

El spune că PSD a decis să boicoteze această şedinţă pentru a apăra “un penal condamnat”.

“Astăzi au încercat să pună la final hotărârea Parlamentului pentru a bloca şedinţa. Colegii noştri şi opoziţia au protestat, hotărârile Parlamentului sunt întotdeauna la începutul şedinţei de vot final, s-a introdus pe punctul 1 prin vot, în momentul în care s-a cerut vot s-a văzut că nu există cvorum, deşi exista cvorum. Era foarte clar, sala Parlamentului era plină, PSD a decis să boicoteze pentru a apăra un penal condamnat”, a explicat liderul USR.

Barna crede că prin astfel de atitudini românii văd că PSD a rămas un partid care apără infractorii.

„Românii văd încă o dată negru pe alb, explicit, că în momentul de faţă PSD a rămas, chiar dacă Liviu Dragnea e în puşcărie, PSD a rămas acelaşi partid care apără infractorii, care face bloc în jurul infractorilor, care face tot ce poate să păstreze în structura Parlamentului o persoană condamnată. Este încă o confirmare pe care oamenii au văzut-o şi sper ca această dovadă să fie un semnal de alarmă pentru toţi semnatarii moţiunii să vină şi să voteze joi astfel încât această guvernare iresponsabilă, această guvernare care apără infracţionalitatea să devină istorie şi să fie îndepărtată de la conducerea României”, a mai afirmat Barna.

Şedinţa de vot a Camerei Deputaţilor a fost suspendată, marţi, de preşedintele forului, Marcel Ciolacu, din lipsa cvorumului necesar la votul asupra proiectului de vacantare a mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.


Sursa: News.ro

FOTO: Mediafax