Banca americană JP Morgan va finanţa proiectul Superligii, cu o sumă cuprinsă între 4 şi 6 miliarde de euro

NewMoney 19/04/2021 | 14:01 Ştiri
Banca americană JP Morgan va finanţa proiectul Superligii, cu o sumă cuprinsă între 4 şi 6 miliarde de euro

Purtătorul de cuvânt al băncii americane de investiţii JP Morgan a confirmat pentru AFP că urmează să finanţeze proiectul Super Ligii Europene de fotbal, fără a face alte comentarii.

Conform surselor lequipe.fr, suma prevăzută în acordul dintre bancă şi cluburile fondatoare este de patru până la şase miliarde de euro.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

„Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Înainte ca iniţiativa celor 12 să fie făcută publică oficial, UEFA a reacţionat dur, printr-un comunicat comun, semnat şi de federaţia engleză, Premier League, federaţia spaniolă, LaLiga, federaţia italiană şi Lega Serie A , precizând că jucătorii care ar urma să participa la o astfel de superligă ar putea fi suspendaţi din competiţiile internaţionale organizate sub egida forului european şi a FIFA.