Bacalaureat 2020. Când se afişează rezultatele la bac. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta

NewMoney 29/06/2020 | 10:43 Ştiri
Bacalaureat 2020. Când se afişează rezultatele la bac. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține absolvenții de liceu vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională.

Anonimizarea rezultatelor, o premieră în istoria examenelor din România, a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, susține Ministerul Educației.

Anonimizarea este, astfel, valabilă atât pentru Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională.

În comunicatul de presă în care a anunțat aplicarea pentru prima dată a acestei proceduri, Ministerul Educației a precizat că “numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat”.

Candidaţii au primit un raport din care vor cunoaşte codul unic ce le-a fost repartizat, pe baza acestuia urmând să-şi vizualizeze rezultatele. Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Pe edu.ro vor apărea în continuare codul unic al candidatului, liceul de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media.

Pe data de 30 iunie 2020, până în ora 13.00 se vor afișa rezultatele la probele scrise. Între 1 și 4 iulie se depun și rezolvă contestațiile, iar notele finale vor fi afișate în data de 5 iulie 2020.

Trei sesiuni la Bacalaureat 2020

Anul acesta vor fi organizate trei sesiuni de Bacalaureat. S-a renunțat la sesiunea specială pentru olimpici, dar s-a adăugat una specială, pentru elevii afectați de coronavirus sau cu temperatură la primele examene.

Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.