Marea grijă a lui Charles Aznavour: moștenirea de 145 de milioane de euro, care i-ar putea ruina familia

NewMoney 04/10/2018 | 11:57 Ştiri
Marea grijă a lui Charles Aznavour: moștenirea de 145 de milioane de euro, care i-ar putea ruina familia

Charles Aznavour, care a decedat în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, a vorbit despre moartea sa la ediția din 16 septembrie a emisiunii „Sept à Huit” și a explicact ce decizie a luat în privința moștenirii sale, estimată la 145 de milioane de euro, scrie Le Figaro.

De trei zile, Franța este în doliu. Palatul Elysee a anunțat marți că muzicianului îi va fi adus un omagiu naţional vineri, la Domul Invalizilor din Paris, însă familia lui a transmis că nu își dorește o astfel de ceremonie.

Shanourh Aznavourian, pe numele său adevărat, a avut întotdeauna grijă de familia sa extrem de numeroasă. În timpul vieții sale boeme, care s-a încheiat la vârsta de 94 de ani, s-a căsătorit de trei ori și a avut șase copii. Cea mai mare temere a sa era ca uriașa sa moștenire, de peste 145 de milioane de euro, să nu îi dezbine familia, așa cum s-a întâmplat cu clanul Hallyday.

Ca familia sa să nu ajungă la tribunal, Aznavour „a aranjat totul”, după cum a explicat în cadrul emisiunii „Sept à Huit”. „Au trecut 30 de ani de când mi-am făcut testamentul. Nu vreau să se lupte pentru o lingură sau pentru o furculiță, pentru că este ridicol. Dar asta se întâmplă de multe ori”.

De moștenirea sa muzicală după dispariția sa, Aznavour nu era îngrijorat. „Nu are nicio importanță. Va rămâne ceea ce va rămâne. Aș fi vrut să rămână mult, nepoții mei vor beneficia de drepturile de autor.”

În 2012, averea lui Charles Aznavour era estimată la 2,2 milioane de euro de revista Challenges. Această cifră este ridicată de proprietățile pe care le deținea, în special de locuințele sale din Elveția. Muzicianul, care a vândut peste 100 de milioane de albume, a creat și o societate, Abricot SA, înregistrată în Luxemburg, pentru a scăpa de taxele pe drepturile de autor.


Foto: AFP/Mediafax