Avântul de pe segmentele de birouri și industrial a urcat afacerile Daikin cu 5% anul trecut

Andreea Neferu 24/05/2018 | 18:46 Ştiri
Avântul de pe segmentele de birouri și industrial a urcat afacerile Daikin cu 5% anul trecut

Daikin România, subsidiara locală a producătorului japonez de aparate de aer condiţionat Daikin, a înregistrat afaceri de 25,5 milioane de  euro în anul financiar 2017-2018 (încheiat la 31 martie 2018), în creștere cu 5% față de anul precedent.

“Ponderea cea mai mare a vânzărilor companiei rămâne în segmentul comercial, rezultatele fiind obținute în contextul unei creșteri pe piața clădirilor de birouri, a aplicațiilor industriale, în special în zona automotive, și a sectorului de retail de tip family center, în timp ce sectorul spațiilor comerciale de mari dimensiuni a fost anul trecut în scădere”, a declarat Daniel Vasile, managing director al  Daikin România.

Printre proiectele comerciale pentru care compania a livrat anul trecut sisteme de aer condiționat se numără Hotel Hilton Garden Inn (București), Hattrick Office Building (Sibiu), Bega Business Park (Timișoara), Hotel Sovata, precum și magazinele H&M, Calzedonia, Pepco și Sportisimo. În segmentul rezidențial, Daikin a furnizat anul trecut soluții de climatizare pentru ansambluri rezidențiale Dinamic City, Menuet Residence, Popasului Residence, urmând ca Aviației Park și Caramfil 85 să fie finalizate în cursul acestui an.

În prezent, Daikin are o rețea de peste 150 de parteneri la nivel național.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.