Avangate cumpără procesatorul global de plăți 2Checkout

NewMoney 04/04/2017 | 13:05 Ştiri
Avangate cumpără procesatorul global de plăți 2Checkout

Platforma de comerț electronic Avangate a anunțat achiziția companiei 2Checkout, un procesator de plăți cu acoperire globală.

Tranzacția, pentru care nu a fost făcută publică nicio sumă, a fost realizată pentru a obține mai multă flexibilitate pentru modelele de procesare a plăților, cât și pentru extinderea pieței căreia i se adresează noua companie. Compania care rezultă în urma achiziției va folosi numele 2Checkout și va fi condusă de Alex Hart (foto), CEO al Avangate. Ken Benvenuto, actualul CEO al 2Checkout, va continua ca membru și consultant în consiliul de administrație al noii companii.

„Compania ce rezultă aduce o ofertă unică pe piață, scalabilă și flexibilă, ce va ajuta comercianții să accelereze creșterea propiilor venituri. Odată cu această achiziție va crește și mai mult capacitatea Avangate de a simplifica vânzarea de produse și servicii la nivel global, fie că este vorba de cumpărături punctuale sau tranzacții cu recurență”, a declarat Alex Hart.

„(…) vom deveni lideri de piață în domeniul ecommerce și al subscripțiiilor, ne vom extinde global și vom dezvolta pachete avansate pentru procesarea plăților. Sunt încântat să ajut noul 2Checkout să livreze un set unic de capabilități pe piața de ecommerce, o piață în continuă creștere”, a declarant Ken Benvenuto.

În urma tranzacției, compania va deservi peste opt mii de clienți activi la nivel global.

Avangate este o platformă de eCommerce care sprijină companiile din întreaga lume să își maximizeze veniturile obținute din vânzarea de software, SaaS și soluții digitale.

Cele două companii vin cu competențe și functionalități complementare, ce se vor corobora pentru a oferi o soluție completă care va conține:

  • Soluție integrată cu capabilități pentru managementul subscriptiilor, ecommerce și servicii de plăți online
  • Flexibilite deplină pentru alegerea modelului de procesare a plăților, de la modelul de reseller (Merchant of Record) folosit pe scară largă, la modele ce se bazează pe implementări prin API sau diverse alte modele de procesare și integrări cu procesatori (Payment Gateways).
  • Posibilitatea procesării tranzacțiilor în mai mult de 30 de limbi și în 130 de monede locale
  • Suport pentru vânzarea de bunuri atât digitale cât și fizice pentru mai mult de 250 de activități economice, în peste 200 de țări și teritorii
  • Serviciu clienți îmbunătățit la nivel mondial datorită operațiunilor la scară mai largă
  • Accelerarea inovației și creșterea eficienței operaționale datorită achiziției de personal cu expertiză în industrie pe diverse domenii.