Avalanșa metrilor pătrați: va fi doborât în 2017 recordul din imobiliare de anul trecut?

Andreea Neferu 12/01/2017 | 12:32 Companii
Avalanșa metrilor pătrați: va fi doborât în 2017 recordul din imobiliare de anul trecut?

Industria imobiliară a renăscut în ultimii ani din propria cenușă, reușind să redevină o vedetă a businessului local. Nici viitorul nu sună deloc rău.

Record de construcții de proiecte rezi­den­țiale, noi malluri și turnuri de birouri puse pe harta orașelor mari, fonduri de investiții intrate în premieră pe piața locală, o efer­vescență a sectorului de logistică – astfel arată, conturat în doar câteva culori, tabloul imobiliar românesc de anul trecut. Sună ca o po­veste de succes, nu-i așa?

Iar, dacă 2016 a fost un an la superlativ pentru real estate-ul românesc, 2017 ar putea fi un an aproape la fel de dinamic, mai ales că România a devenit, la nivel de regiune, o veritabilă ve­detă în materie de randamente, atră­gând din ce în ce mai mulți investitori. Yield-urile pentru active de tip prime au ajuns la 7-8%, în timp ce în alte piețe din regiune acestea sunt mai mici cu câteva puncte procentuale.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.