Autorizațiile de construire au crescut cu o treime în mediul urban

Andreea Neferu 28/11/2016 | 12:06 Ştiri
Autorizațiile de construire au crescut cu o treime în mediul urban

Luna octombrie a adus un număr total de peste 3.400 de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 13,6% față de aceeași lună a anului trecut, arată datele de la Institutul Național de Statistică.

Dacă în mediul rural numărul de autorizații s-a menținut în a doua lună de toamnă a acestui an similar cu cel din aceeași perioadă a anului trecut, circa 1.880, în schimb în mediul urban a fost înregistrată o creștere importantă, de o treime, până la peste 1.500 de noi autorizații de construire.

În ansamblu, în primele zece luni ale acestui an s-au eliberat 33.462 de autorizații de construire, în scădere cu 0,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sectorul rezidențial a cunoscut o creștere în ultimii doi ani, iar numărul de noi autorizații de construire eliberate poate fi considerat un indicator al modului în care piața de locuințe noi ar putea evolua în următoarea perioadă.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.