Ştiri

Autorităţile din Italia anchetează majorarea preţurilor biletelor la Colosseum

Autoritatea pentru Concurenţă din Italia a început o investigaţie cu privire la preţurile ridicate plătite de turişti pentru a vizita celebrul monument Colosseum, ce datează din perioada Romei Antice, informează Reuters.

Monumentul roman, ce are o vechime de aproximativ 2.000 de ani, reprezintă una dintre cele mai populare atracţii turistice din Roma şi, totodată, un simbol al „Oraşului Etern”. Colosseum-ul atrage în fiecare an milioane de vizitatori.

Însă turiştii se plâng că deseori este imposibil să găseşti bilete la preţuri normale din cauză că principalele firme care se ocupă cu organizarea de tururi pentru turişti le-au achiziţionat deja de pe site-ul oficial, cu mai multe săptămâni în avans, doar pentru a le repune ulterior în vânzare la preţuri mult mai mari via tururi ghidate.

Autoritatea pentru Concurenţă din Italia a denunţat marţi faptul că biletele la Colosseum sunt cumpărate „în masă via sistemele de achiziţie automatizată”. Autoritatea a adăugat că a demarat o investigaţie atât la distribuitorul oficial de bilete CoopCulture, cât şi la patru companii care organizează tururi pentru turişti.

„CoopCulture nu pare să fi pus la punct sisteme adecvate pentru a evita acumularea de bilete…lipsindu-i astfel pe consumatori de posibilitatea de a cumpăra bilete la preţul obişnuit”, a precizat Autoritatea pentru Concurenţă.

Costuri duble sau chiar triple

În mod normal, un bilet la Colosseum costă 18 euro dar marţi pe site-ul oficial mai erau disponibile doar trei bilete până pe data de 7 august. În schimb, pe site-urile firmelor locale de tururi ghidate erau disponibile numeroase tururi la Colosseum la preţuri variind între 37,50 şi 74 de euro, potrivit sursei citate de Agerpres.

Carlo Rienzi, preşedintele asociaţiei pentru protecţia drepturilor consumatorilor, Codacons, spune că acest fenomen de revânzare a biletelor costă Italia mai multe milioane de euro. „Cerem guvernului să introducă noi prevederi capabile nu doar să împiedice revânzarea biletelor dar şi să impună amenzi consistente”, a spus Carlo Rienzi.

Construit în secolul I e.n., Colosseum-ul este considerat cel mai mare amfiteatru din lume. În Roma Antică, lupte cu gladiatori, uneori brutale şi pline de cruzime, erau organizate în interiorul său. Recent, acest monument istoric a atras atenţia presei după ce unii vizitatori au fost prinşi că şi-au scrijelit numele pe zidurile faimoasei construcţii antice.

Elena Marinescu

Recent Posts

Ucraina le cere partenerilor occidentali să intercepteze rachete ruseşti de pe teritoriul NATO

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a lansat marţi un apel către partenerii occidentali să…

59 de minute ago

Poluare masivă în Marea Neagră. Substanțe nocive în apa mării, de 60 de ori peste normă

Chiar înaintea începerii sezonului estival, specialiștii sunt în alertă şi prelevează probe de apă din…

o oră ago

România a avut cel mai semnificativ avans din UE al lucrărilor de construcţii

Lucrările de construcţii au scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană şi au crescut cu 0,1%…

2 ore ago

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin programul IMM Invest

93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest,…

3 ore ago

Proprietăţi de 7 miliarde de euro vor fi oferite la vânzare la Târgul Naţional Imobiliar

Proprietăţi imobiliare în valoare totală de şapte miliarde de euro vor fi scoase la vânzare…

5 ore ago

Nou val de praf saharian deasupra României

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

5 ore ago

Acest website folosește cookies