Autorităţile de la Chişinău au decis prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova

Elena Marinescu 10/07/2020 | 20:33 Ştiri
Autorităţile de la Chişinău au decis prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova

Starea de urgență se prelungește până pe 31 iulie, în Republica Moldova, potrivit unei decizii luată, vineri, de guvernul moldovean și publicată pe site-ul instituției.

Conform sursei citate, vineri, a avut loc ședința online a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul moldovean Ion Chicu. În cadrul acesteia, s-a făcut bilanțul situației epidemiologice și s-au stabilit acțiunile necesare a fi întreprinse în continuare.

„În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil, pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul din Republica Moldova.

Membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie. În Republica Moldova nu se înregistrau vineri dimineață noi cazuri de contaminare cu coronavirus dar cel al deceselor a crescut cu trei, la 627. Numărul infecțiilor a rămas, pentru moment, la 18.666, informează Ministerul Sănătății.