Autorităţile Capitalei au decis că purtarea măştilor este din nou obligatorie în apropierea şcolilor

Elena Marinescu 08/09/2021 | 17:31 Ştiri
Autorităţile Capitalei au decis că purtarea măştilor este din nou obligatorie în apropierea şcolilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că autorităţile au decis reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor din Bucureşti. Măsura a fost luată în contextul aglomerărilor care s-ar putea crea în apropierea unităţilor de învăţământ, odată cu începerea anului şcolar.

Alin Stoica a anunţat instituirea obligativităţii purtării măştii în anumite locuri, unde există potenţial de aglomerare: „Am luat astăzi această decizie cu şcolile, dacă vor fi semnale şi autorităţile în domeniu ne vor semnala că sunt şi alte zone în care ar trebui instituită măsura, o putem institui.

Pe alte zone nu prea există libertate de mişcare la nivel local, noi trebuie doar să ne asigurăm că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabileşte (…) şi să intervenim imediat atunci când pragul este depăşit şi să trecem pe scenariul următor”, a declarat Prefectul Capitalei, citat de News.ro.

El a dat exemplu de zone cu potenţial de aglomerare: zonele pietonale, Centrul Vechi al Capitalei, însă a precizat că s-a propus instituirea obligativităţii purtării măştii doar pentru şcoli, deocamdată. Stoica a afirmat că miercuri au început controalele în şcoli, în Sectoarele 1 şi 6, făcute de echipe mixte care au descoperit unele deficienţe.

Decizia CMBSU a fost luat în condiţiile în care în Capitală incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1,21 la mia de locuitori.