Automobile Bavaria oferă mașini electrice pentru echipele medicale

Andrei Dumitru 14/04/2020 | 12:39 Ştiri
Automobile Bavaria oferă mașini electrice pentru echipele medicale

Automobile Bavaria oferă soluții de mobilitate cu mașini electrice pentru spitale din Cluj-Napoca, Craiova și Sibiu.

„Pentru a susține necesarul de mobilitate pentru spitalele din orașele în care suntem prezenți, am inițiat un parteneriat prin care punem la dispoziția echipelor medicale autoturisme electrice BMW i3. De asemenea, am oferit spitalelor prize de încărcare pentru mașini electrice și hibride, acestea rămânând în utilizarea locațiilor și după această perioadă dificilă”, a declarat Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.

De la momentul lansării proiectului, au fost predate mașini și montate prize de alimentare în următoarele unități medicale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova și Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

Mașinile electrice vor fi utilizate de personalul medical pentru deplasarea între secțiile spitalelor sau pentru viitoarele misiuni de testare sau tratament la domiciliu a pacienților infectați cu coronavirus.

Autoturismele oferite spre utilizare celor trei spitale de către Automobile Bavaria se adaugă flotei BMW i3 pusă la dispoziția Institutului Matei Balș de către Primăria Capitalei și automobilelor aflate în folosința spitalelor din Constanța și Timișoara. Astfel, începând din această saptămână, 22 de autoturisme BMW i3 se află în utilizarea echipelor medicale din prima linie a luptei contra Covid-19.

În perioada următoare compania vrea să extindă aceste proiecte de sprijin și în alte localități în care sunt prezenți dealerii Automobile Bavaria.