Austriecii de la Immofinanz au început să vândă terenuri în București

Andreea Neferu 02/11/2017 | 16:27 Ştiri
Austriecii de la Immofinanz au început să vândă terenuri în București

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a vândut două terenuri din București și Voluntari și se pregătește să semneze o tranzacție pentru un al treilea teren, aflat în centrul Capitalei.

Cele trei proprietăți, cu o suprafață totală de 36.000 de metri pătrați, fac parte din portofoliul companiei rezidențiale Adama, controlată de Immofinanz începând din 2011. Numele cumpărătorilor sau valoarea tranzacțiilor nu au fost dezvăluite.

Unul dintre terenuri, de 12.000 de metri pătrați, este situat pe Bulevardul Ghencea, iar celălalt, cu o suprafață de 13.000 de metri pătrați, se află pe strada Erou Iancu Nicolae din Voluntari. Un al treilea teren, de 10.800 de metri pătrați, aflat pe strada Vasile Lascăr în București (între Piața Gemeni și Piața Rosetti), ar urma să fie vândut luna aceasta.

“Aceste tranzacții reprezintă un pas natural în strategia noastră de a ne concentra pe proprietățile de retail și birouri, atât cele existente, cât și cele viitoare. Deși Adama deține un portofoliu extins de terenuri premium, credem că acestea sunt  potrivite în special pentru complexurile rezidențiale”, a declarat Sorin Vișoianu, country manager operations pentru Immofinanz România. “Vom continua procesul de vânzare al proprietăților rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază, cu scopul de a ne consolida afacerea.”

Alte terenuri, situate în București, cu o suprafață totală de 70.000 mp, sunt în proces de vânzare.

Immofinanz, care a cumpărat Adama în 2011, a înregistrat pe plan local venituri din închiriere de 12,2 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 4,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Suma reprezintă echivalentul a 21,4% din totalul veniturilor din chirii obținute de grup în primele trei luni ale acestui an.

Proprietățile Immofinanz din România, printre care se numără și birourile Bucharest Corporate Center, Victoria Park și Metroffice sau centrele comerciale Vivo!, reprezintă 21,2% din portofoliul total al companiei (fără activele din Rusia). Cele 72 de proprietăți din România au o valoare de piață de de 845,4 milioane de euro.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.