Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Andrei Dumitru 16/05/2024 | 16:52 Ştiri
Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4 luni.

Până pe 15 septembrie, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan primesc garanția de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție”, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan. De asemenea, la acordarea extra-avantajului de 0.1 lei/ambalaj cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate.

În prezent, toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM de colectare și reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu. Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.

„Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție. Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Auchan fost printre primii retailer care a oferit clienților posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare și reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM), cu 7 luni înainte de lansarea oficială a proiectului SGR. Astfel, doar în acest interval, au fost colectate 32 de milioane de ambalaje la nivel național.

Auchan derulează și alte acțiuni împreună cu furnizorii săi pentru a încuraja românii să recicleze, prin diferite reduceri acordate prin cardul de fidelitate.

În plus, colectarea prin acest mod nu este o noutate pentru Auchan, fiind primul retailer din România care a introdus, în 2011, în câteva dintre magazinele sale, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor.