Auchan a retras un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria

NewMoney 06/02/2019 | 11:24 Ştiri
Auchan a retras un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria

Un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria este retras de compania Auchan, care solicită celor care au cumpărat produsul să nu îl consume şi să îl returneze, urmând să îşi primească banii înapoi, scrie News.ro.

„In urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul urmator: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN : 5949084000153, produs in 16.01.2019, exp 01.03.2019”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urma analizelor făcute, la 2 esantioane din cele 5 analizate a fost detectată Listeria monocitogenes.

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt rugate să nu îl mai consume şi să le returneze la magazin, unde li se va rambursa integral costul.

În urmă cu două săptămâni și Carrefour a retras de la vânzare un lot de file de somon afumat produs de Negro 2000, din același motiv.

Conform ANSVSA, listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastriceşi poate cauza probleme de sănătate dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.


Foto: Mediafax