Au apărut deja primele informații despre Samsung S30. Ce nu va include noul dispozitiv

NewMoney 21/08/2020 | 12:40 Fapt Divers
Au apărut deja primele informații despre Samsung S30. Ce nu va include noul dispozitiv

Odată cu lansarea Galaxy Note 20, ne putem îndrepta atenția către următorul flagship, care urmează să sosească de la Samsung – și anume Galaxy S30. Conform rapoartelor, a fost deja luată o decizie-cheie cu privire la tehnologia camerei foto.

Surse care au vorbit cu The Elec au indicat că aparatul foto din seria Galaxy S30 nu va avea la bord un senzor 3D ToF (Time of Flight), precum Galaxy S20 Plus și S20 Ultra. Acesta este senzorul care utilizează lumina infraroșu pentru a măsura cum obiectele îndepărtate dintr-o scenă permit activități de estompare a portretului, precum și redări mai exacte ale realității augmentate (AR).

Apple are un senzor ToF mai performant decât Samsung

Sunt două motive. Unul, Samsung consideră că este prea departe în spatele Apple pentru moment pentru a putea concura; și două, nu crede că există experiențe AR convingătoare pe care consumatorii să le utilizeze.

Cu toate acestea, raportul arată clar că Samsung nu a renunțat la tehnologie complet, iar acum se îndreaptă către proprii ingineri  pentru a produce un senzor ToF îmbunătățit, pregătit pentru viitoarele smartphone-uri Samsung.

Dacă Samsung renunță la senzorul ToF de la Galaxy S30 de anul viitor, nu va fi o surpriză imensă: deși exista la unul dintre cele două cele mai scumpe telefoane S20, un senzor ToF nu a fost inclus în telefoanele Note 20 lansate recent.

Atât Samsung, cât și Apple își cumpără senzorii ToF de la Sony, dar Apple are o ofertă pentru senzori „direcți” care încorporează LiDAR – sunt în ultimul iPad Pros și se zice că vor veni și pe iPhone 12. Samsung folosește senzorii „indirecti”, inferiori, de la Sony, care au aproximativ jumătate din rază de acțiune a celor utilizați de Apple.

Telefoanele fără o componentă ToF pot adăuga în continuare efecte de estompare a portretului și pot gestiona AR – dar rezultatele nu sunt la fel de impresionante. S-ar părea că Samsung reține tehnologia până când este capabilă să scoată ceva care face cu adevărat diferența.

Dacă Samsung se va conforma cu programul lansărilor anterioare, atunci telefoanele Galaxy S30 ar trebui să fie alături de noi în februarie 2021. Chiar  renunță la sezonrul ToF, încă mai există o mulțime de motive pentru a fi entuziasmați de noul model. Zvonurile spun că noua serie va aduce cu ea o îmbunătățire a performanței și până la șase camere pe spate.