Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor CN Aeroporturi Bucureşti

Andrei Dumitru 02/05/2022 | 11:13 Ştiri
Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor CN Aeroporturi Bucureşti

În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti au fost supuse la atacuri cibernetice repetate, ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro, a transmis, luni, biroul de presă al CNAB.

În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile CN Aeroporturi Bucureşti au fost supuse la atacuri cibernetice repetate. Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro, se arată în comunicat.

CNAB mai spune că pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineaţa aceleiaşi zile, funcţionarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiştii CNAB şi cei ai firmei care asigură găzduirea şi mentenanţa lui.

Nu s-au înregistrat pierderi de informaţii şi nu a fost afectat serverul de e-mail, mai precizează CNAB.

Guvernul a anunţat vineri că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului OTP Bank a fost, de asemenea, afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS.