Atac armat, în estul Germania: Două persoane au fost ucise – VIDEO

NewMoney 09/10/2019 | 16:16 Ştiri
Atac armat, în estul Germania: Două persoane au fost ucise – VIDEO

Un atac armat a avut loc, miercuri, în Germania. Două persoane au fost ucise în oraşul est-german Halle şi poliţia a anunţat că a reţinut o persoană, relatează Reuters.

Potrivit ziarului Bild, atacul a avut loc în faţa unei sinagogi şi o grenadă de mână a fost aruncată într-un cimitir evreiesc. Un martor ocular a declarat pentru televiziunea n-tv că o altă persoană ar fi tras într-un magazin de kebab din Halle.

Două persoane au fost ucise

”Conform constatărilor iniţiale, două persoane au fost ucise la Halle”, a anunţat iniţial poliţia locală pe Twitter. ‘Au fost mai multe focuri. Presupuşii autori au fugit cu un vehicul. Cercetăm şi cerem cetăţenilor să rămână în casele lor”, a mai precizat poliţia.

„Forţele noastre au deţinut o persoană”, au anunţat ulterior forţele de ordine, îndemnând la vigilenţă. Atacul a avut loc de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului în iudaism, când evreii postesc mai mult de 24 de ore.

Operatorul feroviar naţional Deutsche Bahn a declarat că principala staţie de tren din Halle a fost închisă. Focuri de armă au fost auzite şi la Landsberg, o suburbie a Halle, a relatat Focus Online.

O înregistrare video pare să surprindă atacul armat din oraşul german Halle

O înregistrare video difuzată de un post german de televiziune pare să surprindă un bărbat care poartă o cască şi o haină kaki trăgând focuri de armă, la Halle, în estul Germaniei, relatează The Associated Press.

În această îregistrare, difuzată miercuri de postul public regional MDR, bărbatul iese dintr-o maşină şi trage patru focuri de armă din spatele vehiculului, cu o puşcă cu țeava lungă.


Sursa: News.ro/Agerpres

FOTO: Pixabay