Asigurările de sănătate, între oportunitate și capcană

Alexandra Pele 24/02/2017 | 13:44 Financiar
Asigurările de sănătate, între oportunitate și capcană

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Considerate o piață ce poate contrabalansa pierderile generate de segmentul RCA, asigurările private de sănă­tate au și ele viciile lor ascunse.

Asigurările private de sănătate au devenit în ultimii ani vedeta pieței non-auto, multe companii căutând în această zonă un refugiu după furtuna RCA. Aceste asigurări reprezintă însă un model de business aproape diferit, explică Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări. „Există o cerere în creștere pentru asi­gu­rările private de sănătate, dar, în ace­lași timp, este și o capcană. Sper că re­gle­mentatorul va monitoriza atent. Contez și pe responsabilitatea managerilor din companiile de asigurări, pentru că riscăm să distrugem o piață înainte de a o forma, creând așteptări false și li­vrând experiențe dezastruoase pentru clienți“, avertizează Șoncutean.

Portofoliul Allianz-Țiriac a crescut pe acest segment de la sub un milion de euro în 2012 la aproape 10 milioane de euro la sfârșitul anului trecut, în contextul în care investițiile în punerea pe pi­cioare a diviziei de sănătate s-au ridicat la câteva milioane de euro și vor continua să reprezinte o cheltuială de capital însemnată pentru companie. Allianz-Țiriac Asigurări este al doilea cel mai mare jucător de pe acest segment, după nemții de la Signal Iduna, companie care are ca principală direcție de business vânzarea polițelor de sănătate pen­tru segmentul corporate. Printre jucătorii mai activi de pe piața evaluată la circa 24 de milioane de euro în 2015 se mai numără Omniasig și BCR Viață, deținuți de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.