Ascendis investește 100.000 de euro în start up-ul de tehnologie PROCESIO

Andrei Dumitru 20/01/2023 | 10:40 Ştiri
Ascendis investește 100.000 de euro în start up-ul de tehnologie PROCESIO

Grupul Ascendis, lider pe piața de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, investește 100.000 de euro în compania locală de software Ringhel care a creat tehnologia PROCESIO, o platformă prin care angajații fără cunoștințe tehnice avansate pot să îşi construiască propriile produse software pentru procesele pe care le gestionează.

De 2 ani am început să investim în start-upuri românești de tehnologie ce au ambiția să cucerească lumea. Este foarte important să îi ajutăm la început când este cel mai greu, ulterior ei vor putea obține finanțări de la fondurile de investiții. PROCESIO este o companie românească de software care țintește să devină un nou unicorn prin automatizarea unor procese repetitive din companii, iar investiția Ascendis în acest start-up face parte din planul nostru de a crește și prin investiții, nu doar prin oferirea de servicii de training și consultanță”, a declarat Marius Opriș, managing partner al grupului Ascendis.

PROCESIO este o platformă no/low-code şi full code, dezvoltată începand cu anul 2020 de compania Ringhel, recunoscută pe piața locală pentru soluţiile software din industria de energie. Tehnologia PROCESIO este creată pentru companii care au nevoie să construiască automatizări şi integrări personalizate sau să proceseze date, rapid și cu costuri reduse, indiferent de industrie sau departament.

Investiția Ascendis în PROCESIO este una dintre cele mai mari finanțări atrase de la un singur investitor până acum în platformă, iar suma va fi folosită pentru a dezvolta, în continuare, tehnologia noastră, care a dovedit că poate să reducă costurile cu până la 45 de ori față de standardul industriei și care poate crește viteza implementării unui proces de până la 10 ori. În 2021 și 2022, am reușit să atragem finanțări totale în valoare de 1,1 milioane de euro de la un număr de 182 de investitori, prin intermediul platformei de investiții Seedblink, iar investiția Ascendis a dat startul noilor runde de finanțare pe care plănuim să le atragem în 2023”, a declarat Mihai Dârzan, fondatorul PROCESIO.

PROCESIO este al doilea start-up din tehnologie în care Ascendis a investit în ultimii ani. În 2021, Ascendis a intrat în acționariatul .lumen, un start-up românesc fondat de Cornel Amariei, care produce sisteme de asistență pentru nevăzători.

În 2022, PROCESIO a încheiat cu venituri în valoare de 300.000 euro și un portofoliu de peste 1.000 de utilizatori înregistrați în platformă. Pentru 2023, PROCESIO își propune o dublare a cifrei de afaceri și a numărului de clienți, dar și continuarea extinderii pe piețe internaționale, cu un grad de digitalizare mai ridicat. În prezent, soluţia PROCESIO este utilizată de companii din Austria, Danemarca, Germania și Elveția.

Grupul Ascendis, fondat în 1997, a avut venituri de peste 10 milioane de euro în 2022, în creștere cu 35% față de anul 2021. Grupul este format din companiile Ascendis Consulting (training, team building și evenimente corporate, consultanță, servicii de evaluare, coaching, studii de piață), Code of Talent (programe de microlearning în parteneriat cu compania Co-Factor), Ascendis Moldova, Ascendis Ucraina și Ascendis Serbia.