Armata Americană se dotează cu căşti de realitate augmentată produse de Microsoft

NewMoney 01/04/2021 | 10:58 Ştiri
Armata Americană se dotează cu căşti de realitate augmentată produse de Microsoft

Microsoft a primit un contract pe 10 ani, în valoare de multe miliarde de dolari, pentru a livra armatei americane căşti HoloLens de realitate augmentată.

Pe parcursul celor 10 ani de contract, gigantul american trebuie producă 120.000 de căşti pentru armata americană. Va primi, în schimb, 21,88 de miliarde de dolari.

Ce face armate SUA cu căștile HoloLens

Microsoft s-a angajat să modifice căştile, conform cerinţelor armatei, astfel încât acestea să fie folosite de soldaţi. Armata SUA vrea ca viitoarele căşti să fie compatibile cu propriul design, numit Integrated Visual Augmentation System.

Căştile cu sistemul IVAS ar trebui, conform celor de la Microsoft, să ofere funcţii de partajare a informaţiilor şi să ajute în luarea deciziilor într-o largă serie de scenarii.

Noul contract vine după ce, în 2018, Microsoft a câştigat un contract pe doi ani, în valoare de 480 de milioane de dolari, care viza aceeaşi tehnologie de realitate augmentată.

În ciuda numeroşilor critici, care nu văd cu ochi buni implementării acestei tehnologii în scopuri militare, Microsoft a continuat de-a lungul ultimilor ani să aplice şi să câştige contracte foarte mari cu armata americană.

FOTO: Wikipedia